Kloosterretraite

Donderdag 1 oktober 19.00 tot zaterdag 3 oktober 2020 19.00
uur

**Kloosterretraite is VOL, heb je interesse? Stuur mij een mail dan bericht ik gelijk als ik de volgende kloosterretraite plan!**

Donderdag 1 oktober tot zaterdag 3 oktober geef ik weer een Kloosterretraite in het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. We gaan naar het klooster zodat, je los van de dagelijkse zorgen, je helemaal op jezelf kunt richten en je kunt kijken naar het thema dat nu bij jou speelt. Gezien de rust die iedereen nu ervaart heeft of juist nog meer wilt ervaren, heb ik een andere indeling gecreëerd. Marjolein Blaauwbroek, yoga docente, gaat heerlijk deze dagen met ons mee om voor nog meer rust te zorgen door middel van yoga . Yoga staat volgens Marjolein voor verbinding. Verbinding met jezelf, de natuur en ook met de mensen om je heen. De houdingen in haar yogalessen zijn met een zachte flow verbonden met elkaar en volgen het ritme van de ademhaling, zodat de spieren en mind langzaam ontspannen.
Tijdens de retraite geeft Marjolein ons ’s morgens verschillende oefeningen op gepaste afstand om ons lichaam en mind rustig wakker te maken. Voor het slapen verzorgd ze beide avonden een heerlijke Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra is een liggende meditatie die voor een extra diepe ontspanning zorgt. Het enige dat wij dan hoeven te doen is liggen, luisteren en ons laten meevoeren door haar woorden. Yoga Nidra wordt dan ook wel de slaap van de yogi genoemd.

We hebben de beschikking over een heerlijke tuin en het klooster grenst aan het duingebied. We zullen daar dan ook veel gebruik van gaan maken. Wandelen, stilte en stil zijn, zullen zich gaan afwisselen met familie-& organisatieopstellingen. De unieke plek, de stilte van het klooster en haar prachtige omgeving helpen je tot rust te komen, te helen en bij jezelf naar binnen te gaan. De mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan diensten van het klooster. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat de zuster ons meer over het kloosterleven komt vertellen.

Het wordt een bewustzijns-, veranderings- & stilteretraite, waarbij je geraakt wordt in je ziel en hart. Je zult veel ruimte krijgen om werkelijk stil te zijn zodat je dieper bij jezelf naar binnen kunt gaan.

Praktische informatie:
Locatie:Sint Liobaklooster, Herenweg 85, 1935 AH Egmond-Binnen.
Kosten zijn 495 euro, inclusief koffie, thee en alle maaltijden & twee overnachtingen
in een één-persoonskamer. We delen twee badkamers. Voor zakelijke cliënten komt
er nog btw bij. Het vervoer dien je zelf te regelen. Door het bedrag van 150 euro
vooraf over te maken is jouw inschrijving definitief. De kloosterretraite gaat door
met maximaal 6 deelnemers, geef je dus snel op!
We starten op donderdag om 19.00 uur na de maaltijd en ronden zaterdag rond 19.00 uur weer af na een lichte broodmaaltijd.
Je kunt je aanmelden via 06-43445181 of per mail info@paulinekoetsier.nl

Ervaringen van eerdere Kloosterretraites:

* De talenten van Pauline en Marjolein beide op jullie eigen terrein. Voor beide geldt: persoonlijk, empatisch, vertrouwd en met aandacht voor iedereen als individu.
* De prachtige omgeving (klooster en omliggende natuur/tuin) – geeft het gevoel direct uit je dagelijks leven te stappen -. Ondanks de hectische werkdag voorafgaande aan het retraite gaf alleen de aankomst bij het klooster al rust.
* De inspirerende nonnen; openheid, gastvrijheid en inspirerende verhalen.
* De combinatie van yoga, stilte en opstellingen.
* De vrije invulling van het programma op basis van ieders gevoel en behoeftes
* De groepsgrootte was perfect
* De veilige, vertrouwde sfeer vanaf het begin. Het leek alsof je elkaar al kende en niet pas voor het eerst ontmoette op de retraite. Dit gaf en voelde ook als ruimte om je eigen proces/vragen etc aan te gaan.
* Ik heb het kloosterweekend als heel fijn ervaren. Het was rustgevend en intensief tegelijk.
* Geen prikkels en afleiding, maar pure rust en stilte, waardoor ik eindelijk eens naar mezelf kon (en ‘moest’) luisteren.
* Confronterend en niet makkelijk, maar door de opstellingen die jij met mij en de andere vrouwen deed, ook verhelderend en een stap vooruit.
* Jij hebt de gave om dwars door iemand heen te prikken en precies de kern te raken.
* Je bent professioneel, hebt humor en bent liefdevol. Je bent er deze dagen 24/7 voor mij en de andere dames geweest. Wat heel fijn is, want emoties komen niet alleen tijdens een opstelling los. Doordat jij zo open en helemaal jezelf bent, kunnen en durven wij dat als deelnemers ook te zijn. Bovendien heb jij van een 5-tal vrouwen die elkaar niet kennen binnen een hele korte tijd een fijne groep gemaakt.
Dit alles, in combinatie met de heerlijke yoga en de rustgevende omgeving van het klooster, maken het kloosterweekend voor mij een ervaring om nooit te vergeten. Een ervaring waar ik heel graag, met een blij hart en een goed gevoel naar terug kijk.
Ik ben weer een stukje gegroeid. Ik ben weer een beetje rijker geworden, dank je wel lieve Pauline!

06-4344 5181

© 2021 – Pauline Koetsier – website Thordar – logo & artwork Monqi Ontwerp & IllustratiePrivacy statement