Ervaringen

Ik heb Pauline haar coaching ervaren als een warm bad qua sfeerzetting, integriteit en het creëren van een veilige omgeving om de zaken waar ik mee zit op te lossen. Ook al dacht ik geen doordachte problemen of plannen te bespreken te hebben, door samen gewoon over mijn privé-leven te praten ontstaat er een epicentrum waarin oplossingen zich vanzelf presenteren voor soms diepgewortelde problemen en energie anders vloeit, zodat de oplossing niet alleen bij mijzelf tot resultaat leidt, maar ook nog bij anderen. Ik ben Pauline dankbaar voor haar betrokken inzet, begeleiding en behaalde resultaten  en zal haar aan iedereen die eerlijk naar zichzelf zaken wil oplossen van harte aanbevelen.”

Marcel, fiscalist

 

Pauline geeft je het gevoel meer dan alleen client te zijn. Persoonlijk heb ik het als zeer prettig ervaren dat ik bij Pauline echt de ruimte krijg om zelf onderzoek te doen en zelf tot inzichten te komen, m.b.v. een spiegel die Pauline voor jou neer kan zetten. Haar begeleiding bestaat uit haar aanwezigheid, empathie, verbale aanwijzingen en zonder een oordeel. Het is als een soort ‘levensspeurtocht’, waarbij Pauline soms kleine of grote aanwijzingen geeft om de juiste weg te blijven bewandelen. Dus wanneer ik mensen tegenkom (met of zonder lichamelijke klachten) die worstelen met bepaalde levensthema’s (relatie, werk, familie, kinderen) en die er zelf niet uitkomen, dan is de verwijzing naar Pauline snel gemaakt. Als is het alleen maar om een onbevooroordeelde en open blik te krijgen met de problematiek waarmee iemand aan het worstelen is.”

Tom de Jong, osteopaat

Al een tijd merkte ik dat ik ‘iets’ anders wilde qua invulling van mijn leven. Grote vraag is dan wat dat ‘iets’ is. Na een aantal gesprekken met Pauline komt dan toch boven wat een tijdje sluimerde, namelijk de  wens om te studeren. De reden waarom ik het in eerste instantie niet aandurfde, was omdat ik de studie als een massief blok van vier jaar zag. Door gesprekken met Pauline ben ik daar anders tegenaan gaan kijken. Door het op te splitsen in propedeuse, bachelor en master wordt het voor mij een overzichtelijk stappenplan. Voor mij bleek dit nodig om het wel aan te durven in combinatie met de zorg voor mijn gezin. Inmiddels ben ik bezig met de aanmeldingsprocedure. De gedachte dat ik straks ga studeren levert mij nu energie op in plaats van stress!”

Moeder, echtgenote en student

 

Ik ben heel erg blij dat jij met jouw manier van coachen op mijn pad gekomen bent. Je weet problemen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop terug te brengen tot de kern. Hierdoor krijg ik inzicht in mijn patronen en kan ik daar meteen mee aan de slag. Dat is de kracht, dat meteen in de praktijk toepasbaar is. Geen gegraaf van jaren, maar meteen een handvat! Gaandeweg kwam er een overstap van privé naar werk, waardoor ik nu een andere baan heb en ik al mijn kwaliteiten en talenten veel beter kan inzetten.”

Van specialist naar docent universiteit

 

Pauline is in staat om vanuit onduidelijkheid, duidelijkheid te scheppen. En om vanuit het verleden in het hier en nu te zijn. Een fantastische coach, sensitief en doelgericht, een prachtige combinatie.”

Marleen van der Velden,

 

Toen ik in je kamer stond, wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik had goede verhalen over je gehoord…dus daar stond ik dan. Met een paar vragen had je me direct te pakken. Het is toch zo essentieel dat de vragen die in je hoofd spelen door een ander hardop worden gesteld. De sessie met mijn gezin van herkomst herinner ik nog als de dag van gisteren. Je lichaam kan niet liegen. Wat mooi was het om te ervaren dat mijn lichaam ergens anders naar toe getrokken werd. Je lichaam liegt niet…Het anker dat ik had, heb ik samen met jou van me af kunnen werpen. Ontzettend bedankt daarvoor.”

Arno Gerrits, Strategic IT Vendor & Contract Manager

 

Ik ken Pauline als een gedegen en zorgvuldige coach, die snel de knelpunten inzichtelijk kan maken en oplossingen kan bieden. Geen oeverloze trajecten. Met een aantal sessies ontstaat er beweging en kan je weer verder groeien. Een fijn mensenmens werkend vanuit haar hart”

Gerdie

 

Pauline heeft mij in een hele korte tijd heel veel duidelijkheid gegeven. Een overzicht van mijn leven, mijn jeugd en de onderliggende oorzaken van mijn burn-out. Ik had in die periode heel veel behoefte aan duidelijkheid en een oorzaak van mijn probleem en het was daarom ook erg fijn dat Pauline mij dat heel duidelijk kon uitleggen. Het is bijzonder om te zien hoe goed en snel zij verbanden legt en duidelijkheid geeft. Mooi en soms ook confronterend. Tijdens de sessie bij Pauline ben ik stuk voor stuk gaan werken aan de oorzaken die voornamelijk in mijn jeugd lagen. Hier zijn heel veel waardevolle inzichten uit ontstaan. De sessies bij Pauline hebben er tot nu toe voor gezorgd dat ik mij een stuk sterker ben gaan voelen, dichter bij mezelf ben gekomen, een stuk zelfverzekerder en zelfstandiger ben geworden en dat ik meer ben gaan luisteren naar mijn eigen behoeftes. Ik zou haar iedereen aanraden!”

Bo, 25 jaar

Toen ik in contact kwam met Pauline zat ik laag in mijn energie en was ik somber. Mijn vraag aan haar was “Hoe breng ik mezelf weer in balans?”

Ze maakte mij bewust van de verbindingen die ik heb met mijn familieleden en vrienden. Ze hielp mij oude verbindingen, die onderbewust veel energie kostte, los te laten en mijn huidige verbindingen gezonder te maken.

Pauline creëerde voor mij een veilige omgeving, bracht inzicht en zelfvertrouwen om stappen te kunnen zetten in mijn leven. Hierdoor nam mijn energie toe en ging ik letterlijk meer ruimte ervaren in mijn dagelijks leven.

Marjolein, 25 jaar, journalist

Ik kwam bij Pauline via een tip van een vriendin. Al langere tijd liep ik tegen een aantal gedragspatronen aan, die ik graag wilde veranderen, maar niet wist hoe en om hulp te vragen dat was toch best een stap. Elke keer trapte ik weer in diezelfde valkuilen en dit frustreerde mijzelf enorm. Bij Pauline heb ik gewerkt aan mijn onzekerheid, verantwoordelijkheidsgevoel, moeite met kwetsbaar opstellen, pleasen en altijd sterk willen zijn. Door lichaamsgericht aan de slag te gaan werden er bepaalde onderdrukte emoties zichtbaar en kwam ik meer in contact met mijn gevoelswereld. Deze periode was best heftig, waarbij ik mijzelf opeens bewust was van allerlei emoties die ik nog nooit had ervaren.
De verbanden richting mijn jeugd maakte bepaalde gedragspatronen en mijn manier van aanpakken helder, ik wist niet beter, ik had dit altijd zo gedaan. Deze patronen hebben zich voorgezet in mijn sociale- en werkomgeving. Pauline benoemde o.a. door haar sensitiviteit de kern waar we aan konden gaan werken, wat mij veel duidelijkheid gaf. Deze gedragsverandering kost tijd, ik ben er nog niet, maar ik zal de geleerde aspecten van Pauline nooit meer vergeten en mijzelf hiervan bewust blijven.

Dankjewel Pauline voor het beter leren kennen van mijzelf, dat ik er mag zijn, bepaalde dingen bij de persoon zelf mag laten, dingen los mag laten en zoals je zei: goed voor jezelf zorgen begint bij onszelf!

Liefs Iris, Zorg-teamleider

Mijn ervaring met de aanpak van Pauline is dat zij snel tot de kern van het probleem weet door te dringen. Zowel haar methodiek als haar oprechte interesse zorgt ervoor dat ik situaties sneller herken en bewust anders kan handelen. Daarnaast lukt het nu beter om gebeurtenissen niet te veel op mijzelf te betrekken. Zowel in persoonlijke situaties als op het werk leidt dat tot meer controle en zelfvertrouwen. ”

Pauline, beleidsmedewerker

 

Pauline is een fantastische gesprekspartner en weet in een veilige omgeving en op een ontspannen manier al heel snel tot de kern te komen. De combinatie van ‘praten’ en ‘voelen’ werkt. Dank, Pauline, voor je aandacht, genomen tijd en professionaliteit.”

Angelique van Dijk, experienced executive assistant

 

Ik heb jouw coaching ervaren als zeer leerzaam. Ik zag er altijd wel tegenop om naar je toe te gaan, want het was toch altijd wel confronterend. Maar als ik dan weer bij je geweest was, voelde ik me opgelucht en blij, opgeruimd. Wat is er veranderd? Ik heb geleerd om meer belangstelling te tonen, en beter naar mezelf te luisteren. En vooral tevreden zijn met wat ik heb. ”

Mirel

 

Onze gesprekken hebben mij veel inzichten gegeven in mijn doen en laten. Hiermee weet ik veel meer waarom ik bepaalde keuzes maak en wat veel energie van mij vraagt. Aan de hand hiervan kan ik voor mezelf besluiten of ik iets wel of niet doe, wat mij rust geeft. Veel handelen van mijzelf ligt aan mijn persoonlijkheid. Het begrip en inzicht hiervoor bij mijzelf heeft ontzettend geholpen om dit grotendeels te accepteren en geen onnodige energie te verspillen om het te willen veranderen.”

Ralph, technisch adviseur gemeente Haarlem

 

Pauline is een fantastische gesprekspartner en weet in een veilige omgeving en op een ontspannen manier al heel snel tot de kern te komen. De combinatie van ‘praten’ en ‘voelen’ werkt. Dank, Pauline, voor je aandacht, genomen tijd en professionaliteit.”

Angelique van Dijk, 49 jaar, experienced executive assistant

 

Na een warme ontvangst en een prettig gesprek, zijn we aan de slag gegaan met een 1-op-1-opstelling. Omdat Pauline makkelijk in de omgang is, verliep het voor mij soepel en drempelloos. Mijn twee bezoeken aan Pauline heb ik als zeer verhelderend ervaren en ik heb er nog steeds baat bij. Het is ook leuk om eraan terug te denken. Echt een cadeautje voor mezelf, dank je wel lieve Pauline.”

Mirjam van Doorn, 46 jaar

 

Ik heb jouw coaching als heel positief ervaren. Je straalt vertrouwen en warmte uit en weet de juiste middelen in te zetten om tot de kern van het ‘probleem’ (de verstoring) te komen. Daarnaast geef je ook concrete adviezen om een oplossing of verandering te realiseren. Eindelijk heb ik dingen beter kunnen afsluiten en kan ik werkelijke rust ervaren. Ik heb er echt heel veel aan gehad.”

Debbie, consultant, 35 jaar

 

Het afgelopen halfjaar heb ik een aantal individuele sessies bij Pauline gehad. Zij luistert goed, maar weet op het juiste moment concreet te worden doordat ik een plek mag innemen in de ruimte. Dan gaan we ‘echt’ aan het werk. Op bijzondere wijze wordt dan duidelijk hoe ik sta t.o.v. ouders, partner en kinderen. Hierdoor heb ik afscheid kunnen nemen van iets wat ik jarenlang dagelijks met mij meedroeg. Ook is inzichtelijk geworden waarom mijn partner en ik een ‘scheve’ relatie hebben ontwikkeld en hoe dat ook weerspiegeld wordt door onze kinderen. Je hier bewust van te worden is een eerste stap in de goeie richting. Een bijzonder proces dat Pauline op integere wijze begeleidt. Het kost tijd en ik ben er nog niet, maar deze weg bewandelen voelt wel als de goede weg. Stukjes van de puzzel vallen in elkaar en ik begrijp beter waarom ik het doe zoals ik het doe. Mooie spiegel, niet zozeer door te praten, maar door te voelen en ervaren.”

Karen, 50 jaar

 

Pauline brengt mensen in ontwikkeling. Dichter bij zichzelf zodat zij in verschillende aspecten van hun leven in een andere beweging komen.”

Angela Ouwehand, adjunct-directeur basisschool Haarlem

 

Pas werd ik door een recruiter gespot voor een functie voor bij een gemeentelijke organisatie. Op zich past deze functie en verandering mij nu wel. Maar hoe kom ik dan door de sollicitatieprocedure? Ervaring heb ik bij een gemeente niet echt. Dus snel bij Pauline een afspraak gemaakt om het Veld neer te laten zetten rond mijn sollicitatie. Als bij mij nu de belemmeringen worden opgeheven, dan komt dit ook bij de sollicitatiecommissie via dat Veld binnen. Dus met de opstelling heft Pauline mij begeleid om de nog aanwezige blokkades bij mij te laten verdampen. En zo werd ik uitgenodigd voor een gesprek, dat ontzettend goed verliep, en viel de keuze op mij. Wil je ook van werk veranderen? Pauline kan je hier heel goed mee helpen! Pauline, dank voor je wel voor jouw fijne begeleiding.”

Marieke Adrichem

 

Pauline weet je vanaf het eerste moment op je gemak te laten voelen door haar vriendelijke, luisterende en warme uitstraling en persoonlijkheid. Ze creëert een zeer vertrouwde omgeving waar je je kwetsbaar durft op te stellen en jezelf durft te zijn. Zonder te oordelen of een mening te geven, luistert ze naar je verhaal en laat ze je vooral zelf dingen ervaren en voelen. De sessies met Pauline zijn vaak emotioneel en confronterend geweest doordat je bepaalde fases in je leven opnieuw ervaart, maar dat is juist hetgeen wat mij verder heeft gebracht. Pauline heeft mij met deze aanpak, de verschillende handvatten en bemoedigende woorden de kracht gegeven om verder te gaan en in mezelf te geloven. Wat een bijzonder fijne coach die ik aan iedereen kan aanraden!

Michelle, HR Coordinator

Er zijn van die momenten dat het gevoel je bekruipt dat je niet optimaal kunt functioneren en professioneel kan presteren. Je doet wat je doet maar je hebt het gevoel dat wat je doet gedempt is. Dat je je niet vrijuit kan bewegen, vrijuit kan handelen. Je komt in vaste patronen te zitten in je werk, met je klanten, met je collega’s. Het schuurt, je bent niet tevreden. Je zoekt een oplossing maar weet niet welke.
En dan kom je Pauline tegen. Pauline triggerde mij door in haar pitch te praten over mist. Een mistig gevoel om je heen. Eigenlijk hetgeen ik hierboven omschreef. Er is iets maar je ziet het niet helemaal scherp wat het is, mist dus.
Ik ben met Pauline in een aantal coaching sessies aan de slag gegaan om die mist op te lossen. Hoe gaat dat? Eigenlijk geen idee. Maar Pauline voelt op een gegeven moment welke kant het op moet.
Ik hou niet van zweverige oplossingen, kan ik niet zoveel mee, ben ik te blauw voor. Maar als je met Pauline aan de slag gaat is het niet zweverig, het is systemisch. Ook al coacht zij op gevoel. Wij gingen al snel richting een familie opstelling van het gezin waar ik uit kwam. Mijn achtergrond. Pauline liet mij zien welke systemen zich daar afspelen en hoe dat een effect heeft op hoe ik functioneer. Af en toe best confronterend. Er komen dingen naar boven die je eigenlijk wel weet, maar nooit iets mee gedaan hebt. Er komen dingen naar boven waar je zelf mee zit maar waarvan blijkt dat dat helemaal niet voor jou is iets mee te doen. Bovenal geeft ze je heel veel inzicht in jezelf en ben na een paar bijeenkomsten al in staat om vrijer te functioneren met een stuk minder ballast. Een mens is nooit klaar in zijn ontwikkeling, we blijven bijleren, niet in de laatste plaats over onszelf. Pauline blijkt voor mij een fantastische versneller te zijn. Door haar input kan ik makkelijker met mijn werk aan de slag en gaat het uitbouwen van mijn eigen adviespraktijk een heel stuk sneller. Dank!

”Bekijk en verzorg je wonden, zet je breuklijnen om in krachtlijnen en de scherven van je leven in vreugdekreten, Celine Santini.”

Resultaat van Persoonlijk & Professioneel Leiderschap

  • Jij voelt rust, plezier en balans in je werk
  • Je benut je talenten en kwaliteiten optimaal
  • Je ervaart je persoonlijke en professionele leiderschap
  • Je kunt beter je grenzen stellen en aanvoelen wanneer je er ‘weer’ overheen gaat
  • Je reageert vanuit jezelf en niet vanuit je omgeving
  • Je komt in actie vanuit je eigen verantwoordelijkheid
  • Je voelt je in balans met denken, voelen en willen
  • Je zit op jouw plek in de organisatie en op jouw werkplek
  • Je ervaart dat je serieus genomen wordt en dat het gewenste resultaat bereikt is

 

06-4344 5181

© 2022 – Pauline Koetsier – website Thordar – logo & artwork Monqi Ontwerp & IllustratiePrivacy statement